A sütés és a főzés is relatíve új nekem. Nem tudom, hogy más kezdő is hasonlókat él e át, de nekem néha nehezemre esik a tévében a profik 3 percben összefoglalt videóit követni, nem beszélve a rövid, lényegretörő és a kezdőknek túl kevés iránymutatással szolgáló recepteket elkészíteni. Az ilyen próbálkozások nálam néha (messziről biztosan megmosolyogtató) a konyha közepén a végeredményt letargikus hangulatban szemlélődő állapotba sodornak, vagy éppen egy utolsó pillanatban elkövetett főzési mentőakcióhoz vezetnek (ezek egyelőre még az elvártnál kevesebb sikerrel működnek).
A fentiek miatt, a szépen megkomponált fotók mellett igyekszem azokat a tapasztalatokat összefoglalni receptekként, ahol könnyen elcsúszhat a dolog, felhívni a figyelmet azokra a lépésekre, melyek csak segítik a hasonlóan kezdőket, mint én. Össze-vissza válogatom a recepteket, bár néha nem vagyok hajlandó tudomást venni a technikai tudásomról (annak korlátjairól) és hajlamos vagyok nekifutni egy hardcore receptnek, majd őszinte felháborodással szemlélni, hogy hogy nem sikerült ez pont (de tényleg pont!) olyanra, mint az adott gasztroblogger fotóin. Egyszóval, jól elszórakoztatom magam!:)