"No one is born a great cook, one learns by doing..." Julia Child

mykitchenonfire

mykitchenonfire

Mert a zabpehely lehet finom!

2017. február 24. - Mykitchenonfire

Körülbelül 2 évvel ezelőtt kezdtem el blogot írni, saját szórakozásomra Svédországban, így az a tényt, hogy azért főzünk mert olcsóbb, minden iszonyú drága és képtelenség egyetemistaként lépést tartani, "átváltoztattam" azzá, hogy igazából ez egy tök menő dolog, mert blog, meg szép fotók meg minden, mégis csak jobban hangzik.

A zabpehelyhes reggelivel is Svédországban kezdtem el kísérletezgetni, egyébként elsőre több gondom is volt vele. Először is "trutyis" és én kifejezetten sosem szerettem az ilyen állagú ételeket...igen tudom ez fura, de gyerekkorom óta fura étkezési szokásaim voltak, ráadásul a szilárd és folyékony állag közötti ételekkel (is) kifejezetten távolságtartóan viselkedtem. Másik problémám az íze...főleg az, hogy nincs neki. Szóval elkezdtem picit ismerkedni vele, nézegettem instagram ötleteket és mára az egyik kedvenc reggelim lett, konkrétan minden nap ezt eszem, csak más formában. Ez a főzött változat, kb 10 perc alatt megvan.

fullsizerender_4.jpg

Amire szükséged lesz:fullsizerender_1_2.jpg

- zabpehely - kb 5-6 evőkanál már egy erősen laktató adag lesz

- méz - 1 evőkanál

- víz - kb 1,5 dl

- gyümölcsök

- fahéj (tetszés szerint)

- 1 csipet só

1) A vizet tedd fel főzni egy kis edényben, 1 csipet sóval. Amíg felforr a víz én felszoktam kockázni/vágni az adott gyümölcsö(ke)t és bele is teszem a kis reggeliző tálkába. Amint felforrt a víz, picit vedd vissza a lángot és mehet is bele a zabpehely.

2) Kevergesd alaposan, ahogy párolog a víz, elkezd sűrűsödni, ekkor mehet bele a méz.

3) Amikor már kásás, vedd le főzőlapról és mehet is rá a gyümölcsökre. Megszórod fahéjjal és már kész is.

Remélem ízleni fog!:)

__________________________________________________

Amire szerintem figyelni kell:

- kevergesd és ne hagyd egyedül, mert 1) könnyen kifuthat, 2) könnyen odaég az egész.

- ne főzd túl, maradjon kásás, mert különben nagyon kiszárad és finomabb, ha picit krémes marad.

- ha egyszerűsíteni akarod az életed, egyből áztasd be az edényt, mert ha megszárad már irtó nehéz elmosni:)

- gyümölcsök terén nagyon ajánlom a fél alma-fél banán kombót, de ugyanúgy miden bogyós gyümölcsöt is. A banán édesít önmagában is, ha ezt választjátok csökkenthetitek a méz adagot.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mykitchenonfire.blog.hu/api/trackback/id/tr212289943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2017.02.26. 11:49:16

1 evőkanál kb. 40 cal. szóval csak óvatosan mert 10 evőkanál már 400 cal. Plussz méz és egyebek, igazi kalóriabomba lesz belőle!!!

Mykitchenonfire 2017.02.26. 18:04:32

10 kanál kiadós adag, ahogy írtam, főleg a gyümölcsökkel, lehet javítom is picit kevesebbre, jogos észrevétel! Egyébként még mindig inkább ezt választom, mint a tipikus pékárus reggeliket:)
süti beállítások módosítása