"No one is born a great cook, one learns by doing..." Julia Child

mykitchenonfire

mykitchenonfire

Frittata/Spanyol omlette - mert jól néz ki és tök jó vendégváró

2015. szeptember 24. - Mykitchenonfire

Vicces módon északon való egy éves tartózkodásom során ismerkedtem meg a spanyol omlette spanyolok által elkészített eredeti formációjával, valamint a frittataval is, Charlotte Piké -  konyhai művészetem fejlődésének  szempontjából - számomra életmentő szakácskönyvének köszönhetően. Ebből a szakácskönyvből kezdtem el főzőcskézni...találó a címe: The hungry student cookbook. Szóval én ezt a vacsorának valót Svédországban, magyarként egy spanyol srác által bemutatottak, valamint egy angol nő által írt receptből összevágva hoztam létre...tudom, érdekes kombinációk sorozata, de szerintem senki nem bánja meg, ha kipróbálja.
fullsizerender_3.jpg
Hozzávalók:

- 2 nagy burgonya -  meghámozva és kb 0,5 cm szeletekre vágvafullsizerender_2.jpg

- 4-5 kanál olíva olaj

- 1 nagy california paprika -  apróra vágva

- feta sajt -  ez tetszés szerint

- 8 db nagy tojás

- 1 közepes hagyma - apróra szeletelve

- 3 db fokhagyma - apróra szeletelve

- 250 gramm bacon - apróra szeletelve

- só, bors

1.Először minden hozzávalót vágj fel apróra, majd kezd a krumplival. Fogj egy nagy serpenyőt és lassú tűzön, kb 4-5 kanál olajon kezd el sütni. Fontos, hogy ne piruljon meg, csak puha legyen. Amint ez kész, vedd ki a krumplit és rakd félre egy kicsit.

2. Egy tálban keverd fel a tojásokat, morzsold bele kézzel a feta sajtot, sózd, borsozd, majd tedd félre.

3. Ugyanazt a serpenyőt használva, 1 kanál olíva olajat melegíts fel, dobd rá a bacon-t, süsd 3-4 percig. Ezután jöhet mellé a hagyma, majd 2-3 perc után a fokhagyma, végül a paprika. Folyamatos kevergetés mellett, miután a bacon már pirul, az egészet kanalazd át a tojásos tálba.

fullsizerender_1.jpg
4. Serpenyőbe tedd bele a krumplikat, úgy, hogy ellepje az alját, és öntsd rá a tojásos keveréket. Szépen egy spatulával egyengesd el, majd lassú tűzön süsd kb 15-20 percig. Időközben, miután látod, hogy kezd kicsit összeállni, a spatulával óvatosan nyúlj alá párszor, emeld meg, ​hogy a folyékon állag szétfolyjon és hamarabb összeálljon.fullsizerender_1_1.jpg

5. Miután összeállt, tegyél rá egy nagy tányért, mely lefedi, egyik kezeddel a serpenyőt fogva, másik a tányéron, egy gyors és határozott mozdulattal fordítsd rá a tányérra a frittátát, majd a tányérról szépen egyengesd vissza a serpenyőbe, így a nyers része fog most átsülni. Ennek még 5 perc kell, és kész is.

Remélem ízleni fog!

__________________________________________________________________________________________

Amire szerintem figyelni kell:

  • A krumplinak nem kell megpirulnia, inkább több olajon süssétek, hogy csak puhuljon.
  • A hagymának is csak pár perc kell, ne barnuljon meg.
  • Az átfordítás a problémás része, ha nehéz a serpenyő, szóval gyors mozdulat legyen. A biztonság kedvéért arra a kezedre, amivel a tányért fogod tegyél rá egy kendőt, nehogy megégesd.

A bejegyzés trackback címe:

https://mykitchenonfire.blog.hu/api/trackback/id/tr847814950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása